به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام والمسلمین محمدهادی رحیمیصادق، امروز در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر مدرسه علمیه ایروانی تهران، و اظهار داشت: آن چیزی که باعث شده تا حوزه های علمیه شیعه در تاریخ بیش از هزار ساله خود، همواره پویا، بالنده، بانشاط، در صحنه و موثر باشند، این بود که حوزه های علمیه همواره به روز بوده و در صحنه حضور داشتند و مسلط به اوضاع بودند.
وی افزود: اگر حوزه و طلبه ای بخواهد در جامعه موثر، پرثمر و پرفایده باشد و به تعبیر مقام معظم رهبری رسالت های طلبگی و حوزوی خود را به نحو احسن انجام بدهد به نظر من رمز این پویایی و نشاط و موثر بودن این است که ما همواره دارای ورودی و خروجی مناسب باشیم.
مدیر حوزه علمیه تهران تصریح کرد: حوزه و طلبه ای که ورودی و خروجی مناسب نداشته باشد به جای این که چشمه ی جوشان و زلال و پرفایدهای باشد تبدیل می شود به یک مرداب ساکن! که بعد از مدتی نه تنها از فاید خواهد افتاد بلکه ممکن است مضر و تنفرآمیز هم باشد.
حجت الاسلام والمسلمین رحیمی صادق ادامه داد: ورودی طلبه و حوزه برای این که در جامعه پرفایده و موثر باشد، آموزش همراه با تهذیب و خودسازی است یعنی طلبهای برای جامعه مفید و موثر است که دائما در حال فراگیری و آموختن باشد. و خروجی طلبه و حوزه؛ تبلیغ مناسب و رساندن معارف به کام تشنگان معارف اهل بیت(ع) است که ما این معارف را از مکتب اهل بیت(علیهمالسلام) و قرآن کریم یاد میگیریم.
وی عنوان داشت: آنچه ورودی طلبه و حوزه را کامل می کند و خروجی آن را عالمانه و موثری می گرداند، تحقیق و پژوهش است. اگر آموزش ما، آموزش پژوهش محور باشد و هر آنچه را که یاد می گیریم محققانه یاد می گیریم و ذهن مان را پرورش بدهیم و حافظه محور نباشیم، و تبلیغ ما نیز تبلیغ محققانهای باشد، آن وقت در جامعه موثر خواهیم بود.
مدیر حوزه علمیه تهران در پایان با اشاره به اهمیّت جایگاه تحقیق و پژوهش در سیره علمی اهل بیت(علیهمالسلام)، گفت: سخنان فراوانی از حضرت امیرالمومنین(علیهالسلام) در این رابطه بیان شده است. از این رو حضرت میفرمایند «لا ینفع اجتهاد بغیر تحقیق؛ هر تلاشی که در آن تحقیق و حقیقت جویی نیست، بهره ای ندارد». و در جای دیگر میفرمایند «لا سنّة أفضل من التّحقیق؛ هیچ راهی برتر از تحقیق و حقیقت جویی نیست». 313/42